Voiko kuntotarkastuksen tehdä myös talvella?

Talvi on aikaa, jolloin moni harkitsee asunnon ostamista tai myymistä, aivan samaan tapaan kuin muinakin vuodenaikoina. Silti edelleen yleisenä uskomuksena on, ettei kuntotarkastusta välttämättä kannattaisi tehdä talvella lumipeitteen rajoittaessa tarkastusta. Joissakin tapauksissa voidaan myös ajatella, ettei kuntotarkastuksia edes tehtäisi talvikuukausina.  

Ennakko-oletuksista huolimatta, asuntokauppoja ja niihin liittyviä kuntotarkastuksia tehdään läpi kylmimpien ja lumisten talvikuukausien. Huomioitavaa kuitenkin on, että jos asuntokaupan kuntotarkastus tehdään omakotitalokiinteistöön, kun maassa on lunta, lumipeite voi tehdä rakennusten ulkopuolisten rakenteiden, erityisesti vesikatteen ja maaston kaltevuuden tarkastamisesta haastavaa tai mahdotonta.

Lumipeitteen rajoittaessa tarkastusta, kaupan osapuolille tuodaan ilmi, että vesikatteen kunnon tarkastamista suositellaan kokonaisuudessaan, kun lumet ovat sulaneet. Tämä suositus ja tarkastuksen rajoittava tekijä kirjataan myös kuntotarkastusraportille.  Mikäli talvisten olosuhteiden vuoksi tarkastuksen aikana ei voida tarkastaa kaikkia rakennusosia tai tarkastuskohtia, tulemme mielellään tekemään tarkastuskäynninkohteeseen heti lumien sulettua erillisen hinnaston mukaisesti.

Viime vuosina asuntokauppoja ja niihin liittyviä kuntotarkastuksia on tehty mukavasti myös talvikuukausina. Tarkastuksien määrään eri vuodenaikoina ei olekaan vaikuttanut vuodenajat vaan erityisesti talouden syklit, maailmanlaajuiset tapahtumat ja markkinoiden tarpeet.

Oli kyseessä siis kesä tai talvi, asuntokauppoja ja niihin liittyviä kuntotarkastuksia tehdään ympäri Suomen sääolosuhteista välittämättä. Asuntokaupan kuntotarkastus antaa kaupan osapuolille luottamusta tehdä päätöksiä asuntokaupan suhteen, olipa vuodenaika mikä tahansa.

Lisää luettavaa

Kysyttävää? Ota yhteyttä ja autamme!

24/7 asiakaspalvelu puhelimitse (0,25€ /min)